Medicine dobok

by Norbi Pan

Professzionális minőségű, kézzel készített hangolható medicine dobok.

A dobokról

A medicine-dob (sámándob/keretdob) a legősibb hangszerek közé tartozik, melyet évezredek óta használnak megszámlálhatatlan kultúrában, szertartási-, közösségi- és zenei események alappillére.

A legkönnyebben használható hangszerek egyike, viszont visszatérő kihívás velük, hogy nagyon érzékenyek a hőmérséklet és páratartalom ingadozásra, és mindenki aki már használt ilyen hangszert tapasztalhatott olyan helyzetet, amikor a bőr leeresztett és a hangszer használhatatlanná vált.

Az itt található dobok egyik zsenialitása egy beépitett kis szelep, mellyel másodpercek alatt a megfelelő feszességűre hangolható, így nincs többé lapos hangszer és szituáció 🙂

Tökéletes választás lehet egy ilyen hangszer azoknak, akik még csak most ismerkednek a zenélés csodájával, és azoknak is, akik már rég ezt az utat járják.

Nagyszerű társ az ének-hang támogatásához, közös zenélések kiséretéhez, hangterápiás kezelésekhez és hangfürdőkhöz, jógaórák lezárásához.

Hangolhatósága miatt profi studio-és session zenészek kezében is felbecsülhetetlen eszköz.


Tovább a részletekhez

A 2020-as év izgalmas év volt sokunk számára… Nekem abban az élményben lehetett részem, hogy Bali szigetén “ragadtam” több mint 4 hónapra, a globális pandémia első hullámában.

Egy rövid látogatásnak indult eredetileg, viszont ez a “kényszerpihenő” tökéletes együttállásban volt a születő szükségletekkel, mivel az előzetes kalandjaink után pont ekkor érkezett meg a igény egy megfelelő medicine-dob elkészítésére, mely időjárási körülményektől függetlenül, minden helyzetben könnyen használható, kifinomult hangzása mellett ultra könnyű, könnyen hordozható, és ellenálló a mozgatás fizikai igénybevételének.

A “látomás” elég tiszta volt, melynek formába öntésében egy kis Balinéz hangszer-manufaktúra varázsujjú dolgos művészei lettek segítőim, akikkel több hónapon át tartó kísérletezés, és számtalan prototípus elkészítése után eljutottunk arra a pontra ahol elmondhattam:

Igen, ez az amit kerestem!

Innen már csak egy lépés volt a felismerés, hogy a hangszer amit magam és igényeim számára szinte tökélyig fejlesztettünk, nem csak az én utamat szolgálhatja, de rengeteg örömöt, ihletet és inspirációt hozhat sok-sok ember életébe.


Részletek

Minden dob természetes alapanyagokból, kézzel készült, egyedi és megismételhetetlen.
Könnyített kialakítású, valamint kompakt méretű, mely tökéletes kompromisszum az erőteljes, tiszta hangzás, és a könnyű hordozhatóság között.

medicine dobok

Vállra akasztható profi hordozótáskában érkezik, amely gondoskodik róla, hogy utazás, pakolás, sok mozgatás mellett is a dob sokáig ép maradjon.

Minden dob egy beépített szeleppel rendelkezik és a megfelelő hangolópumpával érkezik, aminek segítségével másodpercek alatt tökéletes feszességűre hangolható, így akár a nedves, hűvös esték alatt is hű társ lehet.

Kialakításuknál az egyszerűségre törekedtünk, hogy ne egy kész történetet adjunk, inkább egy tökéletes üres vásznat, melyet aki úgy érzi, saját lelke szerint formálhat, díszíthet tovább.

A szett tartalma:
• Medicine dob
• Hordozótáska
• Hangoló pumpa
• Ütő

Anyaga kecskebőr és trópusi fa.

Átmérő
40cm

Tömeg
〜800g

Hordozóval
〜1.5kg

Maradj áramlásban!

Szeretnél értesülni a leendő workshopjaimról és egyéb friss infókról?
A lenti űrlap kitöltésével tudsz feliratkozni a hírfolyamomra.


Igérem nem árasztalak el fölösleges üzenetekkel és promóciókkal.

Adatkezelési Tájékoztató