Medicine dobok

by Norbi Pan

Professzionális minőségű, kézzel készített hangolható medicine dobok.

Üdvözöllek!

Örülök, hogy itt vagy!


Rohanó világunkban nagyon fontos, hogy időről-időre megálljunk, kapcsolódjunk a belső világunkhoz, és elmélyüljünk a világ szavakon és fogalmakon túli eszenciájában
.

Ehhez talán a legjobb eszköz a zene, és a tény hogy eljutottál az oldalamra valószínűleg azt jelenti, hogy valamilyen formában már Te is aktív, teremtő részese vagy a zene varázslatának, vagy most keresed a hozzávezető utat.

A dobokról

A medicine-dob (sámándob/keretdob) a legősibb hangszerek közé tartozik, melyet évezredek óta használnak megszámlálhatatlan kultúrában, szertartási-, közösségi- és zenei események alappillére.

A legkönnyebben használható hangszerek egyike, viszont visszatérő kihívás velük, hogy nagyon érzékenyek a hőmérséklet és páratartalom ingadozásra, és mindenki aki már használt ilyen hangszert tapasztalhatott olyan helyzetet, amikor a bőr leeresztett és a hangszer használhatatlanná vált.

Az oldalon található dobok egyik zsenialitása egy beépitett kis szelep, mellyel másodpercek alatt a megfelelő feszességűre hangolható, így nincs többé lapos hangszer és szituáció 🙂


Tökéletes választás lehet egy ilyen hangszer azoknak, akik még csak most ismerkednek a zenélés csodájával, és azoknak is, akik már rég ezt az utat járják.

Nagyszerű társ az ének-hang támogatásához, közös zenélések kiséretéhez, hangterápiás kezelésekhez és hangfürdőkhöz, jógaórák lezárásához.

Hangolhatósága miatt profi studio-és session zenészek kezében is felbecsülhetetlen eszköz
.

Magamról

Pável Norbert vagyok. 2001 óta foglalkozom intuitív- és szakrális zenével, pályafutásom során előadóművészként beutazhattam a világot, rengeteg különböző kultúra és közösség zenei hagyományában fürdőzhettem, és művészként töretlenül kereshetem azt a tökéletes, tiszta hangzást és harmóniákat, melyek összekötnek ősi eredetünkkel. Vallom, hogy a muzsika végtelen világa az egyik legtisztább kapocs ehhez a forráshoz, hidat ver a látható és láthatatlan, érzéki és szellemi, anyagi és spirituális világ között.

Azt hiszem a világ leginkább Handpan-művészként ismer, és ez részben így is van, egyik fő hangszerem, általa eljuthattam számos kontinens megannyi zenei és kultúrális fesztiváljára, többtízezres közönséghez szólhattam a zene nyelvén… viszont multi-instrumentalistaként rengeteg más hangszer is része az eszköztáramnak. Még Európán kívüli útjaimra is szinte mindig elkisérnek a medicine-dobok, és ezen hosszú évek utazásai és kisérletezése ihlette ezen dobok születését.

A 2020-as év izgalmas év volt sokunk számára…
Nekem abban az élményben lehetett részem, hogy Bali szigetén “ragadtam” több mint 4 hónapra, a globális pandémia első hullámában.


Egy rövid látogatás volt az eredeti terv, viszont ez az áldásos hosszabb kényszerpihenő tökéletes együttállásban volt a születő szükségletekkel, mivel az előzetes 2 hónapos ázsiai kalandjaink után pont ekkor érkezett meg a igény egy megfelelő medicine-dob elkészítésére, mely időjárási körülményektől függetlenül, minden helyzetben könnyen használható, erőteljes de lágy hangzása mellett ultra könnyű és könnyen hordozható, megfelelő hordozótáskájának köszönhetően pedig ellenálló a folyamatos utazás és fellépések közötti mozgatás fizikai igénybevételének.

A “látomás” elég tiszta volt, melynek formába öntésében egy kis Balinéz hangszer-manufaktúra varázsujjú dolgos művészei lettek segítőim, akikkel több hónapon át tartó kísérletezés, és számtalan prototípus elkészítése után eljutottunk arra a pontra ahol elmondhattam: Igen, ez az amit kerestem.

Innen már csak egy lépés volt a felismerés, hogy a hangszer amit magam és igényeim számára szinte tökélyig fejlesztettünk, nem csak az én utamat szolgálhatja, de rengeteg örömöt, ihletet és inspirációt hozhat sok-sok ember életébe.

Részletek

Minden dob természetes alapanyagokból, kézzel készült, egyedi és megismételhetetlen.
Könnyített kialakítású, valamint kompakt méretű, mely tökéletes kompromisszum az erőteljes, tiszta hangzás, és a könnyű hordozhatóság között.

Anyaga kecskebőr és trópusi fa.

medicine dobok

Nagyszerű kialakítású, vállra akasztható profi hordozótáskában érkezik, amely gondoskodik róla, hogy utazás, pakolás, sok mozgatás mellett is a dob sokáig ép maradjon.

Minden dob egy beépített szeleppel rendelkezik és a megfelelő hangolópumpával érkezik, melyek segítségével másodpercek alatt tökéletes feszességűre hangolható, így akár a nedves, hűvös esték alatt is hű társ lehet.

Kialakításuknál az egyszerűségre törekedtünk, hogy ne egy kész történetet adjunk, inkább egy tökéletes üres vásznat, melyet aki úgy érzi, saját lelke szerint formálhat, díszíthet tovább.

A szett tartalma:
• Medicine dob
• Hordozótáska
• Hangoló pumpa

• Ütő

Átmérő
40cm

Tömeg
〜800g

Hordozóval
〜1.5kg

A szett ára
85.000 Ft

  • Kipróbálási és átvételi lehetőség: Budapest
  • Fizetési lehetőségek: Banki átutalás, Banki befizetés, Utánvét, PayPal
  • Házhozszállítás: Futárszolgálattal, 7 munkanapon belül.

Adatkezelési Tájékoztató

Maradj áramlásban!

Szeretnél értesülni a leendő workshopjaimról és egyéb friss infókról?
A lenti űrlap kitöltésével tudsz feliratkozni a hírfolyamomra.


*Igérem nem árasztalak el fölösleges üzenetekkel és promóciókkal.

Adatkezelési Tájékoztató